Kakukkfű 15 ml /Thyme/

16 .200 Ft

Fő terápiás hatásai: Erős görcsoldó, fertőtlenítő, baktérium-, vírus-, és gombaölő, szélhajtó, emésztést segítő, nyákoldó, köptető, vérnyomást emelő hatású. Légúti, és húgyúti fertőzésekben is kiválóan alkalmazható. Emellett stimuláló, fájdalomcsillapító, antioxidáns, reuma ellenes. Összetevői között magas mennyiségben található triptofán, és B vitamin komplex, ami segíti a hangulat javítását is.

Leírás

Azok közé az illóolajok közé tartozik, amit a hivatalos orvoslás is elismer. A magyar gyógyszerkönyv egyik regisztrált illóolaja. Balzsamfűnek, és Tömjén fűnek is nevezik. Egyiptomban balzsamozáshoz, mumifikáláshoz is használták. A római katonáknak kötelező volt a harc előtt magukra locsolni a teáját, mert bátorságot merítettek belőle. Már az ókorban is azt tartották, hogy a kakukkfű olaja meghosszabbítja az életet. Az egyik leghatásosabb illóolaj a fertőzések megelőzésére, migrén kezelésére. Kutatások bizonyítják a DNS védő hatását. Ennek köszönhetően késlelteti az öregedés folyamatát. Az egyik legerősebb antioxidáns.

Fő terápiás hatásai

Erős görcsoldó, fertőtlenítő, baktérium-, vírus-, és gombaölő, szélhajtó, emésztést segítő, nyákoldó, köptető, vérnyomást emelő hatású. Légúti, és húgyúti fertőzésekben is kiválóan alkalmazható. Emellett stimuláló, fájdalomcsillapító, antioxidáns, reuma ellenes. Összetevői között magas mennyiségben található triptofán, és B vitamin komplex, ami segíti a hangulat javítását is.

FIGYELMEZTETÉS
  • Elősegíti a menstruációt, és emeli a vérnyomást, emiatt terhesség alatt, magas vérnyomásnál, pajzsmirigy túlműködésnél, és epilepszia idején tilos alkalmazni!
  • Használata csak hígítva javasolt! Hígítás nélkül irritál, de nem toxikus!
  • Gyermekek elől elzárva tartandó!
  • 2-3 hétnél tovább ne alkalmazzuk!
  • Kerülje a szembe jutást! Ha szembe kerül, soha ne vízzel, inkább
    étkezési olajjal próbálja kimosni!

Részletes leírás a termék külső, belső alkalmazásáról a termékhez mellékelve.

 

Az alkalmazás kizárólag a CPTG minősítéssel ellátott doTerra olajokra vonatkozik!

További információk

Tömeg 44 g
Méretek 28 × 28 × 67 mm
Kiszerelés

Kupak