Bazsalikom 15 ml /Basil/

9 .200 Ft

Fő terápiás hatásai: Élénkítő, ideg tonizáló, megújító, szteroid jellegű gyulladás csökkentő külsőleg használva, erős fájdalomcsillapító, és izomgörcs oldó. Javítja az emésztést, baktériumölő, használhatjuk légzőszervi panaszoknál, köhögés csillapító, jól hat a vizelet kiválasztó rendszerre is. Stressz oldó. Kismamáknál segíti a tej elválasztást.

Leírás

Őshazája India, világszerte innen terjed el, mint kerti növény. Az ókori Görögök a növények királyának tartották, Királyfűnek is nevezték. Az uralkodók felszentelésének nélkülözhetetlen eszköze is volt.  Egyiptomban fontos szerepe volt a halottkultuszban, a sírkamrákban 5000 éves bazsalikom-koszorúkat találtak. Az ókorban, és a középkorban is használták a sokféle jótékony hatása miatt. Ismerték vízhajtó, légzést könnyítő, és emésztést serkentő hatását, de alkalmazták a depresszió, búskomorság ellen akár szerelmi serkentőként is. Az Itáliai nők azért tettek bazsalikomot a balkonjaikra, hogy tudassák elérhetőségüket.

Fő terápiás hatásai

Élénkítő, ideg tonizáló, megújító, szteroid jellegű gyulladás csökkentő külsőleg használva, erős fájdalomcsillapító, és izomgörcs oldó. Javítja az emésztést, baktériumölő, használhatjuk légzőszervi panaszoknál, köhögés csillapító, jól hat a vizelet kiválasztó rendszerre is. Stresszoldó. Kismamáknál segíti a tej elválasztást.

FIGYELMEZTETÉS
  • Használata csak hígítva javasolt!
  • Erőteljes izomlazító hatása miatt terhesség esetén tilos, és epilepsziánál csak óvatosan adjuk!
  • Gyermekek elől elzárva tartandó!
  • Hosszabb ideig belsőleg ne alkalmazzuk!
  • Kisgyermeknél 5 éves kor felett használható, és kizárólag talpon javasoljuk alkalmazni
  • Kerülje a szembe jutást! Ha szembe kerül, soha ne vízzel, inkább étkezési olajjal próbálja kimosni!

Részletes leírás a termék külső, belső alkalmazásáról a termékhez mellékelve.

Az alkalmazás kizárólag a CPTG minősítéssel ellátott doTerra olajokra vonatkozik!

További információk

Tömeg 44 g
Méretek 28 × 28 × 67 mm
Kiszerelés

Kupak