NICS Probiotikum Kurkumával, Tömjénnel és E vitaminnal

4 .100 Ft

Jótékony baktériumok milliárdjai vigyáznak egészségünkre. Az élőflórát olyan jótékony, élő mikroorganizmusok alkotják, melyek a tápcsatornában a savas közeget is túlélve segítik a bélflóra egészséges egyensúlyának fenntartását.

Leírás

probiotikum más néven élőflóra kifejezés görög eredetű, jelentése: az életért. A probiotikumok jellemzői, hogy emberi eredetűek, nem kórokozók, ellenállnak a gyomorsav, az epe, valamint a nyál, a hasnyálmirigy és a bélnedvek emésztő enzimei hatásának.

Az élelmiszerek szavatossági idejének tartalma alatt és a technológiai folyamatok során megőrzik ellenálló képességüket. Ezen kívül a probiotikumok képesek a nyálkahártyák sejtjeihez tapadni, a potenciális kórokozók ellen antimikrobás hatást fejtenek ki.  Ezzel csökkentik a kórokozó mikrobák megtapadását a nyálkahártyák felszínén. A probiotikumok legnagyobb részben tejsavbaktériumok és bifidobaktériumok. 

A jótékony baktérium törzsek megtapadását, és elszaporodását, és túlsúlyba kerülését Prebiotikumok segítik. Prebiotikumok vízben oldható diétás rostok. Igazi hasznosságuk abban rejlik, hogy a probiotikumok kizárólagos táplálékai. Mivel a vastagbélben már kevés az emészthető táplálék, az elfogyasztott prebiotikumok lehetőséget kínálnak bélbaktériumok elszaporodására.

Természetes állapotukban sok élelmiszerben előfordulnak, pl: csicsóka, cikóriagyökér, vöröshagyma, fokhagyma, póréhagyma, articsóka, teljes értékű gabona magvak, búza, banán, len, spenót, káposztafélék, mangold, mustárfélék, bogyós gyümölcsök, hüvelyesek, tej és az érett sajtok többsége. Ilyen prebiotikumok például az Inulin.


A probiotikumok szerepe az
 emésztés segítése, és a bélflóra egyensúlyának megteremtése.
A bélben normális körülmények között mintegy 200-400 baktériumtörzs található. Az egészséges bélflóra védelmet biztosít számos kórokozóval szemben, biztosítja a bélnyálkahártya épségét és segíti a szervezet számára szükséges tápanyagok felszívódását. Számos, a szervezet számára nélkülözhetetlen vitamint termel.
Ha az emésztőrendszer védelmi mechanizmusai gyengülnek, az többek között felszívódási folyamatok zavarát okozhatja. A károsodott bélflóra vezethet többek között puffadásokhoz, felszívódási zavarokhoz, gyulladásos megbetegedésekhez, de sokszor okozója lehet az élelmiszer érzékenység kialakulásának, vagy akár hormonális problémák megjelenésének is.

 

Kurkuma és Tömjén évezredek óta használt indiai gyógyszerek

Két ősi gyógynövény, a kurkuma és a tömjénfa (balzsamfa, Boswellia serrata) világszerte felfokozott érdeklődést vált ki napjaink kutatóiból számottevő, jótékony egészségre gyakorolt hatásuk miatt. Elsőként Indiában használták a hagyományos ajurvédikus orvoslásban, több mint 3000 évvel ezelőtt. A modern tudomány is felfedezte a kurkumin, és a tömjén jótékony hatásait.
Ezeket az összetevőket évezredek óta használják gyulladást gátló, fájdalomcsillapító, ízületi gyulladásra és rosszindulatú folyamatokra gyakorolt hatásuk miatt.

Elsődleges hatásuk abban rejlik, hogy gátolják a test szöveteiben a gyulladást keltő anyagoknak a felszabadulását.

Igyekszenek megállítani a rosszindulatú sejtelváltozást a legkorábbi stádiumban, még mielőtt kimutatható. A sejtek szintjén működik. A sérült sejtet önmegsemmisítésre ösztönzi, így az nem képes szaporodni (osztódni).

A gyógyszergyárak világszerte azon dolgoznak, hogy ezeken a gyógynövényeken alapuló, szabadalmaztatható molekulákat találjanak, és a piacra kerülhessenek, mint fejlett és drága daganatellenes medicinák.

Epekiválasztást serkentő és májenzim termelést fokozó tulajdonságai miatt pedig a máj védelmére is alkalmas. Jó hatással vannak az emésztési rendszerre, és meggátolják a bélgörcs előfordulását.

Számottevő segítség a szív – és érrendszeri problémák elleni védekezésben.

Támogatják az egészséges koleszterinszintet, valamint véralvadást gátló tulajdonságokkal is rendelkezik.

Idegvédő hatású, kóros emlékezetvesztés és kóros mozgáskoordinációs zavar kialakulásának csökkentésében kutatások igazolják pozitív hatását.

A központi idegrendszer leépülése elleni védekezésben is ígéretes eredményeket mutat.

Védelmet nyújthat a szemlencse elszürkülés folyamata ellen, és a krónikus bőrelváltozások és különféle bőrsérülések, sebek kezelésében is reményteljes, pozitív hatásokat mutat.

 

E vitamin

Zsíroldékony vegyület, amely a májban, a zsírszövetekben, a szívben, az izmokban, a vérben, a mellékvesékben és az agyalapi mirigyben raktározódik. Az E-vitamint a XX. század 20-30-as évei közt, a növényi olajok tanulmányozására irányuló kísérletek folytatása közben fedezték fel, majd izolálták, azonban csak a hetvenes években jöttek rá, hogy az ember számára létfontosságú anyagot fedeztek fel. Ellentétben a többi zsíroldékony vitaminnal, az E-vitamin, aránylag rövid ideig marad a szervezetben. Az E vitamin molekuláiról kimutatták, hogy képesek csökkenteni az érelmeszesedés kialakulásának esélyét. Hatására a vér áramlása az agyban jelentősen javul.

Jelentősen gátolja a rosszindulatú elváltozások kialakulását (mell, prosztata, petefészek, vastagbél, tüdő, bőr, hasnyálmirigy)

Erős idegrendszer védő hatással rendelkeznek főként kórosan magas vércukorszint, vagy alkohol miatti idegkárosodás.

További információk

Kiszerelés