NICS Probiotikum D3 vitaminnal

4 .200 Ft

Jótékony baktériumok milliárdjai vigyáznak egészségünkre. Az élőflórát olyan jótékony, élő mikroorganizmusok alkotják, melyek a tápcsatornában a savas közeget is túlélve segítik a bélflóra egészséges egyensúlyának fenntartását.

Leírás

probiotikum más néven élőflóra kifejezés görög eredetű, jelentése: az életért. A probiotikumok jellemzői, hogy emberi eredetűek, nem kórokozók, ellenállnak a gyomorsav, az epe, valamint a nyál, a hasnyálmirigy és a bélnedvek emésztő enzimei hatásának.

Az élelmiszerek szavatossági idejének tartalma alatt és a technológiai folyamatok során megőrzik ellenálló képességüket. Ezen kívül a probiotikumok képesek a nyálkahártyák sejtjeihez tapadni, a potenciális kórokozók ellen antimikrobás hatást fejtenek ki.  Ezzel csökkentik a kórokozó mikrobák megtapadását a nyálkahártyák felszínén. A probiotikumok legnagyobb részben tejsavbaktériumok és bifidobaktériumok. 

A jótékony baktérium törzsek megtapadását, és elszaporodását, és túlsúlyba kerülését Prebiotikumok segítik. Prebiotikumok vízben oldható diétás rostok. Igazi hasznosságuk abban rejlik, hogy a probiotikumok kizárólagos táplálékai. Mivel a vastagbélben már kevés az emészthető táplálék, az elfogyasztott prebiotikumok lehetőséget kínálnak bélbaktériumok elszaporodására.

Természetes állapotukban sok élelmiszerben előfordulnak, pl: csicsóka, cikóriagyökér, vöröshagyma, fokhagyma, póréhagyma, articsóka, teljes értékű gabona magvak, búza, banán, len, spenót, káposztafélék, mangold, mustárfélék, bogyós gyümölcsök, hüvelyesek, tej és az érett sajtok többsége. Ilyen prebiotikumok például az Inulin.


A probiotikumok szerepe az
 emésztés segítése, és a bélflóra egyensúlyának megteremtése.
A bélben normális körülmények között mintegy 200-400 baktériumtörzs található. Az egészséges bélflóra védelmet biztosít számos kórokozóval szemben, biztosítja a bélnyálkahártya épségét és segíti a szervezet számára szükséges tápanyagok felszívódását. Számos, a szervezet számára nélkülözhetetlen vitamint termel.
Ha az emésztőrendszer védelmi mechanizmusai gyengülnek, az többek között felszívódási folyamatok zavarát okozhatja. A károsodott bélflóra vezethet többek között puffadásokhoz, felszívódási zavarokhoz, gyulladásos megbetegedésekhez, de sokszor okozója lehet az élelmiszer érzékenység kialakulásának, vagy akár hormonális problémák megjelenésének is.

 

D-vitamin

Zsírban oldódó vitaminok csoportjába sorolható. A D-vitaminnak jellegzetessége, hogy a kialakulásához a bőrünket érő napsugárzásra van szükség. Ez segíti, hogy a bőrön belüli szteroidokat D-vitaminná alakítsa. A vesék és a máj teszik teljessé az ultraibolya sugárzás pozitív hatását és adják meg a lehetőséget a D-vitamin számára, hogy átalakulhasson aktív formájába. Sokan inkább hormonnak tekintik a D-vitamint, mint valóságos vitaminnak.

Legfőbb természetes forrásai: halmájolaj, szardínia, hering, tonhal, lazac, tej és tejtermékek.


Miért fontos a D-vitamin?

A D-vitamin hozzájárul a vér normál kalciumszintjének fenntartásához, a kalcium és a foszfor normál felszívódásához, hasznosulásához. ( A foszfor részt vesz a normál csontozat fenntartásában.)
Szerepet játszik a sejtosztódásban, a pajzsmirigy, és hasnyálmirigy egészséges hormontermelésében, és a női hormonok egyensúlyának megteremtésében, hozzájárul az egészséges izomfunkció, a csontozat, és a fogazat fenntartásához, illetve az immunrendszer normál működéséhez.


Kalcium

A szervezetben több a kalcium, mint bármilyen más ásványi anyag. A kalcium és a foszfor együttesen felelős az egészséges csontokért és fogakért. Az emberi test kalciumtartalmának főtömege a csontokban és a fogakban található. A felnőtt ember csontjai kalciumtartalmának 20%-a évente felszívódik és újrapótlódik.
Felszívódásához a szervezetnek elegendő mennyiségű D-vitaminra van szüksége.

Ezen felül fontos feladatot lát el az ingerlékenység szabályozásában és az izomműködésben. Különleges körülmények esetén, mint pl. a terhesség, utánpótlásra lehet szükség. Legfőbb természetes forrásai: tej és tejtermékek, valamennyi sajtféle, szardínia, lazac, dió, napraforgómag, zöldfőzelékek. 

Miért fontos a Kalcium?

Hozzájárul az izomműködéshez, az emésztőenzimek normál működéséhez. Részt vesz a normál véralvadási folyamatokban, a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban, a normál ingerület-átvitelben. A kalcium szükséges a normál csontozat és fogazat fenntartásához. Ezen kívül szerepet játszik a sejtosztódási folyamatokban és a sejtek specializációjában.

A termék tartalmaz:

/Hatóanyagok 1 kapszulában/

Kalcium                                                   130 mg

Frutafit Inulin IQ                                   6,25 mg

Laktobacillus casei                               6 milliárd c.f.u.

Laktobacillus acidophillus                  5 milliárd c.f.u.

Laktobacillus brevis                             2,5 milliárd c.f.u.

Laktobacillus plantarum                     2 milliárd c.f.u.

Bifidobaktérium longum                     1 milliárd c.f.u

Streptococcus termophilus                 500 millió c.f.u.

D vitamin                                                100 mcg (4000 NE)

További információk

Kiszerelés